Emma Barremyr

Lyxigt, chokladigt, glassigt

Hej vänner 
 
På alla hjärtans dag gjorde mamma en raw hallonglass som jag blev himla sugen på igår kväll. Ytterligare ett sug – efter choklad resulterade i att jag också mixade ihop ett chokladfluff som serverades med hallonglassen!
 
Himmel så gott det blev!
 
 
Hallonglass (1 person):
125 gram frysta hallon
1/2 avokado
1/2 tsk vaniljpulver
 
Mixa allt till en slät massa och ställ in i kylen en liten stund. Gör under tiden chokladfluffet.
 
Chokladfluff (1 person):
1 äggvita
1/2 dl kvarg
1/2 mosad banan
1 tsk honung
2 msk rå kakao
 
Elvispa äggvitan till ett fluff och vispa sedan ner övriga ingredienser tills det blir en härlig chokladsmet.
 
Servera hallonglassen med chokladfluffet lite riven kokos, hackad choklad och kanske lite färska bär!
 
 
Det här var så fasligt gott!
 
Gott och samtidigt mättande, proteinrikt och lagom sött! Perfekt som kvällsmål, efterrätt eller mellanmål – eller varför inte till frukost med en god smörgås? Lyxigare kan det väl knappast bli?
 
 
Kommer ni testa?
 
Testa säger jag!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. frida

    jag älskar verkligen din blogg! du har räddat mig seriöst, har testat några av dina recept och de funkar utmärkt istället för godis eller något annat onyttigt! fortsätt langa alla mumsiga recept! <3

    Svar:
    Kul att höra, det värmer 🙂 Kram på dig
    Emma Barremyr
  2. Ellen M

    Vad innebär rå kakao? Kram! (Många frågor nu hehe)

    Svar:
    Rå kakao innebär att kakaobönorna inte upphettas över 40 grader innan de mals sönder till ett pulver. Därmed behålls alla näringsämnen 🙂
    Emma Barremyr
  3. Linn

    Hej!

    Jag testade att göra chokladfluffet. Men det blev inget fluff, det blev bara smet. Jag vispade äggvitan till ett fluff, men när jag hade i övriga ingredienser så blev det bara smet kvar. Hur gör du för att få det till ett fluff? Har du lättkvarg?

    Väldigt inspirerande blogg! Ska testa fler av recepten 🙂

    Svar:
    Hej! Hmm, du kanske vispade lite för länge? Testa att mixa allt utom äggvitan nästa gång och blanda försiktigt i äggvitan allra sist så blir det nog mer fluffigt! Men oavsett om det blir smet eller fluff så smakar det ju lika gott 😀 Ja jag använder lättkvarg! Kul att du gilllar bloggen 😀
    Emma Barremyr
  4. ann-sofie

    ser himmelskt gott ut, dessutom måste jag passa på att ge dig massor med cred för din blogg, gillar den skarpt fastän jag precis hittat den 🙂

    Svar:
    Tack, vad roligt att höra! Du är välkommen hit 🙂
    Emma Barremyr
stats