Emma Barremyr

Hemgjort mandelsmör

Hej ♥

Att göra eget nötsmör är så enkelt att det egentligen är skrattretande! Det tar några minuter och kräver en bra mixer, men annars behöver du själv inte göra mycket jobb.

Igår kväll gjorde jag mig en sats mandelsmör á la rawstyle (alltså ingen rostning av mandlarna innan) med en touch av vanilj.

Yummi!!!

IMG_5249

IMG_5252

Ingredienser:

  • 2 dl mandel
  • 2 msk kokosolja (utan smak)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Ev. en nypa salt

Mixa mandlar några minuter tills det blir en geggig massa. Tillsätt sedan övriga ingredienser (salt om du vill) och fortsätt mixa tills du får ett krämigt smör. 

IMG_5253

Funkar som topping till det mesta! Själv hade jag det på min råa morgongröt tillsammans med en skvätt hemgjord mandelmjölk och skivad banan!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Jag har en köksassistent i märket BOSCH MUM84 som jag använder 🙂 har dålig koll på övriga maskiner, men ett förslag är att googla och läsa runt lite recensioner 🙂

  1. Anna . P

    En liten undran… En bra mixer, hur vet man att den är bra? Jag testade att göra eget jordnötssmör för ett bra tag sedan, men blev inte nöjd med det & har därför inte gett mig på att testa att göra andra sorters nötsmör. Men det kanske va mixern som inte va tillräckligt bra då? Du verkar ju vara nöjd med din & den verkar göra det du vill! Vad har du för en? Jag har alltid tänkt att det är effekten som gör den bra el inte…

  2. Johanna

    Kul det ska jag absolut testa! 🙂 Jag har precis hittat till din blogg så det ska bli roligt att få följa med från ”början” på den nya bloggen 🙂 Kram

  3. Amanda

    Tack för din blogg, den är guld, och alla dina recept är underbara! Har nyss lyxat till det lite med din kladdkaka i mikron på 1 min 🙂 Mums!

stats