Emma Barremyr

Målet med min träning

Hej vänner ♥

Mitt stora mål med träningen har sedan jag blev frisk från min ätstörning varit att ha en stark kropp som klarar av livet och dess påfrestningar. Att träna har för mig alltid varit roligt och jag älskar känslan av att utvecklas eller att känna känslan av endorfiner som rusar i kroppen. Jag får massa energi, sover bra, känner inget sockersug och mår bara så himla bra av träningen helt enkelt – det har varit morot nog att alltid hålla igång!

Men förutom att må bra och vara stark i vardagen har jag tre andra mål med träningen just nu:

  • Bestiga Kilimanjaro skadefri. Att komma upp är såklart en utmaning, men jag är säkert på att jag med vilja och jäklar anamma kommer upp även i dagens form (om jag inte drabbas av höjdsjuka – vilket kan hända. Detta är tyvärr inget som går att påverka genom att vara bra tränad eller inte, utan det kan drabba vem som helst. Vi har dock en extra acklimatiseringsdag för att minska risken att drabbas av höjdsjuka). Jag kommer lägga mycket fokus på grenspecifik träning under hösten, alltså vänja kroppen vid det jag kommer utsätta den för (och på så sätt minska risken för skador) – gå länge. gå uppför och nedför, underhålla konditionen med löpning, stärka upp underkropp, bål, rygg och axlar, men även knän, leder och hälsenor med styrketräning och rehabövningar. Hälsenan (som jag av någon anledning alltid lyckas få inflammation i när jag anstränger mig lite mer än vad kroppen är vad vid) blir det mycket fokus på i form av excentriska tåhävningar, massage och kopping.
  • Fortsätta yoga och känna att jag utvecklas. Jag vill vara en yogi, jag ser upp till människor som yogar och meditierar. Jag tror att det är bra får både kropp och själ och jag vill så gärna kunna vara sådär lugn och harmonisk som vissa kan vara. Jag har kommit en bra bit på vägen i sommar, men har långt kvar och mycket mer att lära!
  • Klara 5 chins innan jul. Just nu är jag uppe i två och en halv typ, så det dubbla borde jag väl klara om fyra månader? Kanske går det snabbare och då ökar jag nog på antalet att klara innan jul. Hehe. Vi får se!

Kilimanjaro-1

Och nu är jag HIMLA NYFIKEN! Vilka är era mål med träningen just nu?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Jag har nyligen börjat gymma, så jag vill så klart bli starkare och klara av tyngre vikter. Sen vill jag också väldigt gärna springa ett lopp på 5 km som jag vill klara under 29 minuter (mitt rekord). Även milen lockar. Jag har inte klarat av att springa en mil än, men till nästa sommar skulle jag vilja kunna klara av det – med en bra tid!

    Tack för en superbra och motiverande blogg förresten! Jag blir så glad varje gång jag läser den! Kram!

  2. mari

    Just nu har jag inga mål, och det passar mig utmärkt i detta nu. Men jag tränar för att jag mår så otroligt bra av det…. Men har du någon spännande utmaning så tar jag den gärna ?? =)

  3. Agnes

    härligt emma! verkar fantastiskt att åka till kilimanjaro!
    mina mål just nu är: 1. få bort allt jobbigt tänk kring mat och träning och bara försöka ha kul istället för att ha ångest!! bort med alla ortorexi-tendenser.
    2. fokusera på löpningen och klara milen under 50 minuter (i våras klarade jag den på 56)
    3. bygga starka armar och ben!
    4. må bra! vara frisk! vara snäll mot mig själv!

    1. Emma

      Vilka bra mål! Din inställning verkar sund och jag tror absolut att du är på väg mot rätt håll! LYCKA TILL!!!

  4. Anja

    Helt underbara mål! Mina långsiktiga mål är också att någon gång kunna bestiga ett större berg. För tillfället är mitt mål att kunna springa milen på under en timme. Jag har precis börjat springa mer och mer igen efter nästan ett års löpuppehåll, jag ökar successivt tempo och distans och mitt mål är att innan november kunna springa milen under en timme.
    Lycka till emma, ps. älskar din blogg som både ger mig matinspo och träningsmotivation!!

    1. Emma

      Ja att bestiga berg känns magiskt 🙂 Vad roligt att kunna springa milen under en timme, det tror jag du kommer fixa galant! Hejaheja! Tack för att du kikar in och gillar min blogg, det gör mig glad! KRAM

  5. malin

    Toppenbra mål du har Emma! 🙂 Tror det kommer att gå galant för er uppför den där lilla afrikanska kullen!!

    Själv har jag som mål att stärka så pass att jag inte längre behöver anpassa träningen för att inte korsrygg och ljumske ska gå sönder. Samt att kunna stå på händer 😉

    Ha en fin dag!

  6. Anna . P

    Härligt med den resan att se fram emot! Ger ju ett väldigt tydligt mål att jobba mot! 🙂

    Jag har tyvärr inga konkreta mål än, utan bara luddiga mål som att må bättre och bli fastare i kroppen. Jag vill väldigt gärna ha en bra kroppshållning naturligt, inte att jag ska behöva tänka på att sträcka på mig och axlar bak typ, det ska sitta där av sig själv!

    Annars har jag en riktlinje att få in minst tre träningspass i veckan av varierande sort, minst ett konditionspass och ett styrkepass. Men som sagt, allt är lite luddigt än. Skulle behöva strukturera upp det hela lite! 🙂

    1. Emma

      Absolut!

      Tycker att dina mål är bra de med, men det är alltid bra att ha struktur och en bra plan – då blir det allra bäst och är lättast att följa!

  7. Adele

    Låter som himla vettiga och roliga mål! 🙂 Jag ska försöka klara Stockholm Halvmarathon om 2 veckor, har dock nyss fått problem med benhinnorna så vi får se hur det går…

stats