Emma Barremyr

Morgonmys med scones

God morgon ♥

Att jag gillar vardagslyx är väl ingen nyhet?

Jag älskar att piffa till vilken dag som helst. ”Unna mig” lyxfrukost mitt i veckan, en het dusch på kvällen, tända ljus på morgonen, äta godsaker till mellis varje dag eller färglägga min middagstallrik med favoriter.

Jag vill njuta varje dag!

Idag blev det, efter ett tidigt gympass med Pelle bananscones med en underbar hemgjord aprikosmarmelad till frukost och mys framför Nyhetsmorgon! Själva sconesen går på ett par minuter att slänga ihop och under tiden de var i ugnen passade jag på att svara på mail. Himla smidigt och bra!

IMG_5316

Aprikosmarmeladen var gjort på 10 torkade aprikoser, 1 msk kokosolja, 1 tsk kanel och 1 msk vatten. Stavmixa ihop till en krämig marmelad och använd som topping på scones.

Recept på bananscones hittar du här <– (klick).

M U M S !

IMG_5319

Nu ska jag packa väskan och åka hem till mamma och pappa för jobb i nästan en vecka. Två 24-timmarspass, ett 12-timmarspass och ett sextimmarspass ska betas av. Kan kanske låta mycket, men det är jag själv som lagt schemat. Jag gillar att jobba mina intensiva helger/ veckor för att sedan vara ledig längre perioder. De lediga perioderna kan jag då lägga mycket fokus på mitt företag!

Hoppas att ni får en fin torsdag mina vänner!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Saga

    Jag bytade ut mandel och kokosmjölet mot vanligt vetemjöl och dinkelmjöl! Blev superbra och dessa var verkligen jättegoda! Min såg inte riktigt ”sconesiga” ut dock, såg mer ut som släta bullar typ haha 🙂 Ska göras om igen i helgen i alla fall fast med rågmjöl och dinkel istället!

  2. Anna . P

    Mm, scones! Blev just helt på det klara med vad jag ska bjuda mina kompisar på för kvällsfika på onsdag när vi ska ses: Scones så klart! 🙂

    Scones, te & tända ljus, kan ju inte bli annat än en trevlig onsdagskväll! Ska även försöka hinna baka nått gott, några bollar av något slag tror jag.. 🙂

  3. Ellinor

    Vilken underbar start på dagen!
    Jag kan verkligen sakna de lediga vardagsmorgnarna som jag hade under min studietid. Tid till att sitta och njuta av en lång och god frukost, antingen i sällskap av en vän eller med Nyhetsmorgon i bakgrunden.
    Trots att det blivit färre (inga?) sådana morgnar sedan jag började jobba, uppskattar jag fortfarande, flera år senare, de lediga helgerna desto mera. Då försöker jag verkligen att njuta.
    Därmed inte sagt att lyxen är förpassad till morgontimmarna. Precis som du skriver gäller det att implementera de där små guldkornen under hela dagen.
    Önskar dig en riktigt fin torsdag och stundande helg på det!
    Kram

    1. Emma

      Jag förstår att helgmorgnarna blir ännu mer uppskattade nu när du inte har tid att sitta med långfrukost under veckorna. Vardagslyxen måste väl ändå vara den bästa lyxen 🙂 hihi! Hoppas du får en fin helg du med! Kram

    2. Emma

      Jag förstår att helgerna blir ännu mer uppskattade nu när du inte har tid till långfrukostar på veckorna, långfrukostar är det bästa som finns! Men vardagslyxen är ändå den bästa lyxen 😀 trevlig helg till dig med! Kram

stats