Emma Barremyr

Raw pizza med basilikanötost

Hej mina grymma läsare ♥

Sista middagen á rawstyle blev en raw pizza med basilikanötost. Egentligen inte avancerat alls, men den tog sin lilla tid och krävde därför en hel del planering. Pizzabotten gjorde jag på söndag kväll och torkade den sedan i ugnen under natten till måndagen. Drygt tio timmar tog det, och under de timmarna sov jag. Väldigt smidigt. Så på måndagskvällen gick middagen snabbt att slänga ihop!

Och det var verkligen värt sin planering! Både jag och Pelle mumsade förtjust i oss pizzan och sa att denna måste vi göra fler gånger, och då kanske med några remsor parmaskinka, för det var det enda vi saknande!

Helt klart BÄSTA middagen på hela veckan! Vill ni testa något raw rekommenderar jag verkligen denna goda pizza som jag hittade inspiration till hos Renée Voltaire.

M U M S ! ! !

IMG_5307

Ingredienser (2-3 portioner):

  • 2 dl solroskärnor (blötlagda i tre timmar)
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl krossade linfrön
  • 6 coctailtomater
  • 3 soltorkade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika

Sätt ugnen på 40 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det får en ”degig” konsistens. Platta ut den på en plåt och torka sedan i ugnen i 10-12 timmar. Botten ska inte bli hård utan bara ”fast”. Låt den stå tills det är dags för middag. Gör då basilikanötosten.

Basilikanötsost:

  • 2 dl macadamianötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk olivolja
  • Svartpeppar
  • Havssalt

Mixa nötter, basilika och olivolja till en pestoliknande konsistens. Salta och peppra efter smak. Bred ut nötosten över pizzan och toppa med det du gillar. Jag körde på roccula, bladspenat, hackad nektarin, oliver, tomater, solroskärnor och pumpakärnor.

IMG_5313

IMG_5309

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Det fungerar inte ändå, dessvärre! Kanske är nåt skumt… har sett fler kommentarer att andra har haft svårt att komma in. Hmm…. :/ Hoppas det löser sig!

  2. Veronica

    Emma, din nya sida är jättefin!

    Det är problem att öppna den i Google Chrome. Funkar i Firefox som jag nu använder. Vet inte om det är jag eller om det är problem för andra också. 🙂

    1. Emma

      Tack snälla, vad roligt att du gillar den. Konstigt att den inte funkar. Det funkar för mig i google chrome. Testa att uppdatera sidan och se om det funkar 🙂

  3. Ebba

    Hej Emma!
    Jag har en snabb fråga till dig och det skulle vara supersnällt om du vill svara på den 🙂
    Jag undrar bara hur man ska göra för att få smalare lår? För är lite fundersam över om man löper mycket att man får större lår eftersom man bildar muskler. Så är powerwalks eller löpning det bästa sättet att bränna fett på låren? Eller om man ska köra någon speciell övning? 🙂
    Väldigt tacksam för svar, kram!

    1. Emma

      Vi kan tyvärr inte punktförbränna fett och därför kan jag inte svara på om du får mindre lår av att springa eller gå. Det bästa är att träna regelbundet, träna det du tycker är kul och blanda styrka och kondition! Lycka till!

  4. Kat

    Älskar raw kost! Men hur torkar man i ugnen? Ska man ha ugnen på då eller hur gör man? 🙂 tack för kanske världens härligaste blogg!

    1. Emma

      Ja du ska ha ugnen på 40 grader. Sätter du den på högre blir det inte råkost utan då räknad maten som ”stekt”. Vid 40 grader torkas den och alla näringsämnen bevaras!

  5. Charlotta

    Åh herregud vad detta såg gott ut, jag måste testa någon dag!!! (Och varför sitter jag ALLTID och dreglar över diverse recept när jag lite småsugen på något så här på kvällskvisten…?)

    Vad snygg din nya hemsida/blogg är förresten! Well done!

    //Charlotta

    1. Emma

      Haha, vad roligt att höra att du verkar gilla det 🙂 Du får laga till något gott att ha redo i kyl/ frys när suget kommer! Kan verkligen rekommendera raw banan och jornötscheesecake 🙂

stats