Emma Barremyr

Varm gröt – äntligen!

God morgon vänner ♥

Min första detoxvecka med endast rawfood är över och idag blev det en tallrik varm gröt till frukost. Gott!

Mjölkkokt kokoshavregröt med chokladsås och hallon

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 ägg
  • 1/2 banan
  • 1 msk jordnötssmör
  • 2 tsk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • Hallon

Koka ihop havregryn, kokosmjöl, mandelmjölk och ägg. Salta lite. Mosa ihop banan, jordnötssmör, kakao och vaniljpulver till en krämig sås. Servera gröten med chokladsås och hallon.

Att ha ätit helt raw en vecka har varit väldigt spännande, och väldigt roligt. Jag har fått utmana mig själv och känna på hur det är att ändra på matvanorna. Och det är inte så himla enkelt. Jag vet inte hur många gånger jag varit på väg att ta ett ägg ur kylen, skära en ostbit för att tugga på eller haft tankarna på att baka scones. Det är sånt jag är van att göra. Dock har maten som jag ätit varit helt fantastiskt god och jag kommer fortsätta att äta rawfood då och då, bara för att det är så himla gott. Men jag gillar inte att vara begränsad, att inte kunna baka mina scones eller koka det där ägget.

Den stora fördelen är att magen har mått finfint, jag har sovit bra och haft massa energi! Och så har jag även fått testa på massa nya goda recept. STORT PLUS! Nu kommer jag dock återgå till lite mer ”normal” mat (normal för mig iallafall). Dock kommer jag fortsätta att utesluta mjölkprodukter resten av detoxen för att se vad det gör med magen min. Tre veckor är kvar och jag hoppas att de blir lika positiva som den första!

Nu är det dags att sätta igång med dagens jobb av PT-online. Det är så grymt skoj med nya människor som ger mig nya utmaningar att bita i! Det är ett fantastiskt jobb och jag ser fram emot en dag vid datorn (med ett eventuellt break för egen träning efter lunch).

Förresten, för er som undrat så funkar äntligen Bloglovin som det ska. Nu ska bloggen finnas att följa och ni ska inte behöva missa några inlägg!

Ha en fin tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Härligt att du känner sådana positiva effekter efter denna första vecka. Även om man väljer att inte äta 100% raw innebär det ju inte att man inte kan implementera det till den grad man själv önskar. Du har bjudit på så många härliga och inspirerande recept (som alltid) så även jag kommer ha en hel del att testa framöver.
    Kram

  2. Viccy

    Allt du lägger upp ser så himla gott ut! Vill så gärna träffa dig någon dag också, hehe 🙂 Kanske man skulle anlita dig som pt? 😉 Har faktiskt funderat på det… 🙂

stats