Emma Barremyr

Planering och veckans mat

Hej vänner ♥

Att planera matveckan är ett måste för att få vardagen att gå ihop. Som jag nämnt tidigare sätter vi oss alltid söndag/ måndag och gör en mat- och handlingslista för veckan samt planerar mellanmål och fika. Pelle är lätt att planera med och det är jag så tacksam för. Han äter allt och är för det mesta nöjd och glad – han får ju maten serverad i stort sett varje dag! Men jag tycker ändå att det är roligt om vi bestämmer och planerar tillsammans och att även han kommer med önskemål (ibland står det still även i min inspiration och då är det skönt att vara två som hjälps åt att ”hitta på”). Så när jag anlände till Karlstad gjorde vi oss fika, en varsin kaffekopp och en bit av Fannys sommarkaka som jag bakade förra veckan – en himla god kaka vill jag lova – och satte oss sedan ner med planeringen!

Jag har aldrig varit någon riktig kaffedrickare, men sen jag upptäckte hur gott det är med lakritskaffe är en kopp om dagen standard, dock inte mer än en.

Allra godast är det med ca 2 dl kaffe, 1 tsk lakritspulver och 1/2 dl varm havremjölk.

Mumma!

Efter att ha slagit våra kloka huvuden ihop fick vi till slut fram en lista för veckan som ser ut såhär:

Måndag: halloumisallad med honungsgratinerade rödbetor och pinjenötter

Tisdag: sushibollar med ris och ingefärssås med wasabi och lime

Onsdag: jordnötsbiffar i bröd och mangosås

Torsdag: Laxröra med sötpotatischips och sallad

Fredag: Torsby

Lördag: Sunne

Söndag: Hemgjord pizza

Och för att fylla på i fikaförrådet och mellanmålskafferiet blev det sedan bak för fulla muggar:

Nu är det dags för mig att sätta mig med jobb. Veckan som kommer är fullbokad med jobb, både med PT-kunder i gymmet och PT-online! Så himla kul – jag har längtat hela helgen!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny Roethlisberger

    vad roligt att du testar så mycket av mina grejer, det gör mig ofantligt glad! Jag ska bättra mig på den fronten när jag kommer hem – testa andras recept (har ju så mycket i huvudet att jag knappt hinner med det jag hittar på själv haha, så får ändra den prioriteringen lite, för det finns så mycket skoj att ta efter ju :))

    1. Emma

      Mmm, allt är ju sååå gott 😀 Men det där med att testa ”andras” går i perioder för mig – ibland har jag så mycket idéer i huvudet och ibland vill jag bara testa andras saker! Nu har lista på godsaker från dig svämmat över ett tag, så jag tar ikapp lite 🙂 Kram på dig!

  2. Sally

    Planering är både bra och skönt! Visst kan man ändra om eller vara spontan men att veta ungefär vad som ska lagas och inhandlas är så skönt! Blir billigare också, så slipper man småhandla varje dag och kan återanv vissa råvaror. Lät i alla fall mycket smarrigt alltihop!

    1. Emma

      Precis! Man behöver ju inte följa det till punkt och pricka om det skulle dyka upp andra saker, men det är skönt att ha en planering att följa 🙂 Gjorde Fannys sushibollar idag, dem rekommenderar jag verkligen! Mums 😀

  3. Ellinor

    Det är nog väldigt klokt att planera matveckan. Jag gör aldrig någon dagsplanering, men försöker då jag veckohandlar, att tänka på vilken mat jag vill laga under veckan. Sedan är det alltid trevligare att laga mat tillsammans och då brukar eftermiddagarna spenderas med diverse receptutbyten innan vi möts upp på Ica för att handla vad som behövs 😉

    1. Emma

      Ja det tycker jag också 🙂 Så trevligt det lät med receptbyten och matlagning tillsammans, sånt är jag dålig på, men vet att de få gånger det händer är himla mysiga! Dock äter jag ju alltid mat med Pelle, så jag är ju aldrig ensam 😛

stats