Emma Barremyr

Skogsträning – bicepscurl

Hej vänner ♥

Som ni vet så har vi under hösten samlat bilder till utomhusträning. Nu börjar dock årstiden lida mot vinter, men för det finns det inget som säger att vi inte kan fortsätta att träna utomhus. Med ett ihopvikbart underlägg och rätt kläder går det fortfarande att träna ute och kommer så gå hela vintern – det är bara din inställning som sätter stopp, kom ihåg det! Samtidigt funkar övningarna även att göra inomhus för den som önskar!

Idag lägger vi till ytterligare en övning till samlingen. Bicepscurl med gummiband! Den är inte lika utmanande och jobbig som övriga övningar, men kan kännas rejält i biceps om du kör den i t.ex. cirkelträning eller en tabataintervall. Ett gummiband stoppar du dessutom lätt ner i fickan under löpturen och kan därmed lägga in lite styrka efter vägen! Bra va?

Foto: Caroline Dahlén

Stå på bandet, och håll ett handtag i var hand. Reglera motstånd med bredden mellan benen. Håll armbågarna stilla och dra upp händerna mot axlarna. Sänk långsamt ner till ett stoppläge med lätt böjda armar. Upprepa.

Tips:

– Kör den som en tabataintervall under löppasset/ promenaden
– Lägg in den i en cirkel tillsammans med andra övningar (se nedan)
– Jobba i t.ex. 1 min, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
– Gör övningen enklare genom att stå på knä

Tidigare övningar hittar du härhärhärhärhär , här och här.

Kör hårt och lycka till!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats