Emma Barremyr

Stress och stressreducering!

God morgon ♥

Jag flänger runt ganska mycket i min vardag, men extra mycket nu i november då mina enda lediga helger spenderas i Stockholm. Jag sover några nätter hemma, några hos mamma och pappa, några på jobbet, några i Stockholm. Väskan är alltid packad och det är tider som ska passas. Det här stressar mig och jag märker att det tar mycket på mina krafter just nu. Jag blev alldeles hängig igår när jag kom hem och kände för första gången på evigheter av lite halsont. Det senaste dygnet har därför bestått av vila och stressreducering för mig. Jag hade ingen lust att göra något annat än att ligga på soffan och vila, och så blev det! Lite matlagning fixade vi ihop innan vi satte på sista Harry Potter och sen blev det en tidig kväll följt av nästan 11 timmars sömn. Välbehövligt!

Idag började jag dagen med morgonyoga här hemma på mattan. SÅ SKÖNT! Jag brukar köra ett gäng solhälsningar a la globalyoga följt av andningsövningar för att rikta fokus inåt. Det är en grym start på dagen och väcker både kropp och knopp!

En lugn och skön frukoststund i soffan framför Nyhetsmorgon på det och jag är redo för dagen!

 

IMG_6646

IMG_6648

 

Tisdagsfrukosten blev en tallrik Gyllenmust havrevällning med kanel, två skivor kokosbröd med ost och viltkorv, grapefrukt och ingefärste.

I vanliga fall brukar jag alltid göra välling på havregryn, men igår blev jag sugen på en slät välling och slängde därför ner ett paket Gyllenmust när vi var och handlade, mmm – barndomsminnen!

 

IMG_6650

IMG_6651

 

Hade vilodag igår så idag hade jag ju gärna velat träna igen, men det får jag ta och låta bli med. Jag känner inte av något halsont idag, men är ändå inte helt fit for fight för att kunna träna. Och när kroppen inte känns helt hundra vet vi alla vad som gäller – VILA och ladda med mat! Kroppen behöver mat i vila också, det är maten som hjälper till så att vi blir friska och starka igen!

Hoppas ni får en fin tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Klara

    Var hittar man vällingen? Vill prova! Gör annars din 2,5 dl mjölk och 0,5 dl havregryn som är urgod! Men skulle vara kul o testa denna!
    Kram och tack för en underbar blogg!

    1. Emma

      Nej inte så ofta, men nu i november blev det två helger – först allt för hälsan och nu i helgen ska vi dit och umgås med min killes bror och flickvän! Hade varit grymt kul att ses, men jag hinner nog inte tyvärr. Ska höra av mig i tid nästa gång så kanske vi kan boka in en träff, skulle vara jättekul att träffa dig 🙂

  2. Anonym

    Hej Emma!

    Vill först säga tacktacktack för en SUPERBRA blogg! 😀

    Jag har alltid undrat en grej som ingen riktigt kunnat svara på och jag hoppas därför att du skulle kunna svara på den 🙂

    Tänk dig en människokropp som tränar regelbundet och äter bra regelbundet. Vad händer med denna kropp då den en dag får ett överskott på ett par hundra kalorier? Nu menar jag inte ett hetsätningsintag på 1000+ kcal, utan om man kanske tagit en extra bulle, nötter, kakor, godis etc. Jag förstår själv att man inte kan gå upp i vikt av en gångs överskott, och dessutom vet jag att det krävs ca 9000 kcal för att 1 kg fett ska bildas. Men det är ju ändå ett överskott av energi så på något sätt borde det samlas i kroppen eller vad är det som egentligen händer?

    Jag hoppas du har tid och lust att svara! 🙂 Ha det bra!

stats