Emma Barremyr

Detox – utvärdering

Hej vänner ♥

Igår var min sista dag på detoxen som jag gjort under en månads tid och jag tänkte skriva en liten utvärdering på hur det har varit. Produkterna jag använde var Pure Cleanse, en örtkur som rensar tarmarna och förbereder kroppen för ett renare liv. Sammansättning består av kronärtskocka, gurkmeja, stor kardborre, chlorella, majs, maskros, katrinplommon, fänkål, ingefära och rödalm, vilka är örter som bidrar till rening av kroppen, samt till levern och njurarnas normala funktion och hälsa. Under dessa 30 dagar har jag tagit en morgondos och en kvällsdos, och faktiskt inte missat en enda gång!

Detoxen gjorde jag av hälsomässiga skäl – för att hjälpa kroppen att göra sig av med gifter. Men även för att optimera mitt välmående och för att få en liten utmaning i kosten! Första veckan valde jag att äta helt raw – just för att rawfood har en utrensande effekt på kroppen och innehåller mycket basiska livsmedel. Sen var det en rolig grej att testa på att bara äta raw, men det är inget som jag kommer att göra i framtiden. Däremot kommer jag fortsätta att lägga in någon rätt då och då, och jag kommer verkligen att fortsätta att baka rawfoodgodsaker – det är mums!

Under resten av perioden har jag i stort sett ätit som vanligt, fast jag har uteslutit mjölkprodukter helt och hållet (med undantag för en gång då jag var på kalas och självklart åt det som bjöds). Jag har heller inte druckit koffein- eller alkoholbaserade drycker och även undvikit raffinerat socker i största möjliga mån. Jag har också försökt äta en hel del vegetarisk mat, men det har inte blivit så mycket som jag önskat. Dock har det inte blivit så mycket kött, utan mest fisk och kyckling!

Är jag renare i kroppen nu då?

Det är väl inget jag kan känna av precis, men jag vill iallafall tro det. Jag mår himla bra, sover bra, känner mig pigg och kry och trivs jättebra med min livsstil. Dessutom har magen varit mycket bättre än vanligt under dessa 30 dagar. IBS-symtom som gaser, problem med toabesök och uppblåsthet har minskat – sen om det är de uteslutna mjölkprodukterna eller själva ”detoxprodukterna” återstår att se. Jag kommer testa att föra in mjölkprodukter i kosten igen, men funkar det inte får jag försöka utesluta dem i den mån det går – tråkigt, men jag mår hellre bra i magen!

En detox rekommenderas det att man gör en gång om året, just för att hjälpa kroppen att bli av med gifter och slagg som ligger kvar i tarmar, lever och njurar. Mina upplevelser har bara varit positiva och jag kommer garanterat att göra det igen!

IMG_5134
Pure cleanse – örtbaserad detoxkur

Här <– (klick) kan ni läsa hur planen för min detox såg ut!

Har ni frågor eller undrar över något angående detoxen kan ni ställa dem i kommentarsfältet så tänkte jag att jag kunde svara på dem i ett gemensamt inlägg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Hej, hittade ditt inlägg om detoxen när jag googlade. Har precis börjat med denna och jag får bokstavligen hålla mig nära en toalett hela tiden . Är det så här under hela kuren eller kommer det att avta sen ? Tacksam för svar ?

  2. Annah

    Du har ju lite koll på hur jag äter nu, skulle jag kunna köra en sådan detox och äta som jag gör nu? Eller missar jag poängen då?

    Har aldrig genomfört en detox men tycker att det skulle vara intressant att prova och se om det har någon effekt, men jag klarar inte av att dricka äckliga saker utan föredrar tablatter eller pulver ex.

stats